loodvergiftiging en angstzweet - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Mirjam Porte - WaarBenJij.nu loodvergiftiging en angstzweet - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Mirjam Porte - WaarBenJij.nu

loodvergiftiging en angstzweet

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

11 Oktober 2006 | Nepal, Kathmandu

he hallo allemaal,
het is hier nu half 10 s'avonds en kom net terug van een hapje eten met een aantal vrijwilligers. Wat hebben we gegeten? het traditionele gerecht dalbath. Dat is rijst met een aantal pittige sausjes erom heen en wat groentes.Geen bestek, lekker met je vingers. En constant blijven ze je bord aanvullen met rijst,saus of wat je maar wil. Ik dacht dat ik de rijst wel tot achter mijn oren zou hebben maar dat viel reuze mee. Errug lekker...
Na gister overdag z'on gevoel gehad te hebben van een " bad hairday" werd dat ' savonds weer op en top goed gemaakt. Gezellig wezen eten met een aantal en daarna wederom een afzakkertje in een tentje ergens op een derde verdieping waar zich alleen maar backpackers verzamelt hadden. heerlijk sfeertje wat ook te danken was aan een tweetal pooltafels. Mijn poolspel ging zowaar eens goed en ik liep dan ook heel trots in het rond. Zo aan de praat gekomen met een aantal nederlanders, een canadees een duitse en een engelsman. Zij hadden allemaal zo hun eigen verhalen en daar pik je dan altijd weer iets van op. In ieder geval weet ik dat ik hier nog een hoop te doen heb. a fijn..Vanmorgen om 10:00 kreeg ik mijn fiets aangereikt. Ik had er al vol spanning naar uit zitten kijken en was al een paar keer zenuwachtig de straat op en neer gelopen.Denkend..fietsen hier in Kathmandu, je bent gek man, ze rijden hier verdorie links en de enige manier om goed door het verkeer te komen is door flink aan je bel te hangen. Toch kan ik het dan niet laten. Wacht maar ghe,ghe...Ze zullen weten dat ik geweest ben. Daar was die dan, ik werd de trotse bezitter van een ouwe opoe fiets. Ff checke of alles werkt en op pad dan maar. Int begin was het wat onwennig maar al snel zat ik met een big smile lekker mee te bellen en te manouvreren. Af en toe was ik iets te enthousiast met het rukken aan mn bel dat ik doorschoot en bijna half over het stuur bungelde waarop mijn lippen zachtjes de voorband streelde(haha..hoooee verzin ik het he..)Ik had een plattegrond die ik van te voren goed bestudeerd had want ik wilde absoluut niet de toerist uithangen die pontificaal op de weg een enorme plattegrond zou uitvouwen. Ik wilde een richting op waar ik een aantal tempels zou vinden. Eitje......Na een half uur tot uur gefietst te hebben geen tempel te zien. Had er al lang moeten zijn. Dan nog maar een bergje op, heerlijk met -1- versnelling.Eindelijk boven een matig uitzicht over de stad die toch nog helemaal rondom me lag. Waar was ik en vredesnaam. Eerst nog maar een foto maken...shit,batterij leeg wat nu..terug naar het hotel nieuwe halen en nieuw plan de campagne maken..Ja hoor,platte band..grmbl,grmbl..Gelukkig een klein fietsemakertje.Die wilde wel een nieuwe binnenband inleggen voor 900 roepies.Wat...ben je gek bijna Euro 10,=, nee hoor dat feestje gaat niet door .20 roepies en anders niet. Tsja ..dus niet.. maarrr kreeg wel een beetje lucht. Gelukkig liep de band niet zo heel erg snel leeg en was ik ermee geholpen.Afzetter..Toen terug.Totaal de weg kwijt...Het leek ook steeds drukker int verkeer te worden en mijn band steeds leger.Als ik een maagband had dan zou die op dat moment erg strak hebben gezeten. ik begon hem al behoorlijk te knijpen. Toch maar vragen.Met veel handen en voetenwerk begrepen ze ong. waar ik naar toe wilde. Een jongetje fietste voorop.Op een gegeven moment kwamen we op een plein met .......jawel...allemaal tempels..gut dus hier..De jongen vroeg nog eens de weg aan een man die later gids bleek te zijn want hij wist me over te halen hem mijn gids te laten zijn voor een half uur/45min..Dit voor schandalig veel geld waar ik de helft af heb weten te krijgen maar hem alsnog een klein fortuin betaalde.nl euro 5,-. T was leuk en leerzaam maar vraag me nu niet meer wat hij gezegd heeft.Hij had nogal een redelijk nepalees accent. Uiteindelijk bedankte ik hem hartelijk en hij mij met een iets te grote glimlach.Hij wees me nog de weg naar mijn hotel en er kon niets meer fout gaan.Ondanks de uitlaatgassen,waarvan ik soms letterlijk een zwarte wolk recht in mijn gezicht kreeg,kon ik nog een aardig deuntje fluiten.Maar na een half uur bedacht ik dat ik weer hopeloos verdwaald was en mijn band was ook weer bijna leeg.Fluiten werd al iets minder.Op zoek naar fietsemakertje. Na veel kleine straatjes eindelijk een gevonden die weer lucht in mijn band kreeg. Ik gaf hem 10 roepie en kreeg netjes 5 terug.Na nog 5xde weg gevraagd en 10x hetzelfde rondje(voor de fam. a la Joure) te hebben gereden kwam ik eindelijk weer het vertrouwde vuilnis langs de weg tegen.PFfffffffffff..opluchting alom.Iemand vant hotel bracht me naar een fietsemaker en binnen no-time was de band gefixt.8 roepie moest ik betalen.Is ong. een dubbeltje.hoe kunnen ze het ervoor doen.Om de binnenband er weer in te krijgen gebruikte hij wel een schroeverdraaier.Het blijft afwachten morgen of hij hem daarmee alsnog niet lek heeft gestoken. Dit roept herinneringen op aan de elfsteden fietstocht waar iets soortgelijks gebeurde.ahhaha.. Zo da wast voor vandaag.Morgen nog een dagje fietsen en dan heb ik het wel een beetje gehad met de stad.Druk en een hoog smog-gehalte..Ik begin al aardig met de nepalezen mee te rochelen.Alleen zij spugen nog net iets verder.....

• 11 Oktober 2006 - 16:44

Hans:

leuk dat van alles onderneemt stoer je laat je niet kisten he nog veel plezier daar in nepal

• 11 Oktober 2006 - 18:44

Marianne:

hoihoi
    zo te lezen maak je al weer
    heel wat mee in korte tijd, je onderneemt al weer genoeg,ik ben blij dat je je goed vermaakt en je zal ook nog wel veel meemaken ,dat doe je nu al.
    Heel veel plezier nog met je tochten ,ik blijf iedere keer weer uitkijken naar je leuke berichten
    groetjes marianne

• 11 Oktober 2006 - 18:47

Jhon:

hoi mir
    een raadseltje;
    Het is blond en het laat zich oplichten door een nepalees kleutertje.?
    rara wie is het?
    liefs jhon

• 12 Oktober 2006 - 06:40

Eric:

he el porto niet gedacht toch gekomen je web-site wie had dat nog gedacht ik niet meer hoor maar dit is leuk ik zal je volgen wel niet op de voet maar via dit medium. Zeg er is nog niet zoveel veranderd sinds de ardennen waren we daar ook niet de weg kwijt .en sinds van de week heb ik weer visite gekregen aan de bar nl van de 4 musetiers nou ik wens je alle plezier van de wereld pas goed op je zelf denk af en toe eens aan mij doe ik dat aan jou veel plezier en tot mails

• 12 Oktober 2006 - 11:02

Carla:

Hoi,
    Dus je had naast die 10 kilo tampons geen setje bandenplak bij je. Mirre toch...!

• 12 Oktober 2006 - 13:45

Ron:

Hoi Mirjam,
    Schitterend wat je daar allemaal mee maakt; ik ziehet helemaal voor me .....te gek joh.
    groetjes Ron terneuzen

• 12 Oktober 2006 - 14:46

Jolyn:

Leuk hoor om zo met je mee te reizen, ben benieuwd wat je nog allemaal gaat beleven

• 14 Oktober 2006 - 13:42

Monique:

hallo mirjam, fijn te weten dat je goed bent aangekomen!Heel leuk je op deze manier te kunnen volgen.Maak er een mooie reis van!!
    Grt Monique

Verslag uit: Nepal, Kathmandu

Hallo lieve,lieve allemaal,

Groetjes
Mir

11 April 2007

Onverwachts terug naar Nederland

15 Maart 2007

jeuuhhh..wat er nu allemaal staat te gebeuren !!!

05 Maart 2007

Happy Holly !!!!

02 Maart 2007

dhading,part two...en meer

29 Januari 2007

End off part one!!..en nog ff terug...
Mirjam

Hallo lieve,lieve allemaal, EINDELIJK na een paar hectische maar o zo gezellige weken plaats ik nu mijn eerste berichtje. Ja ik weet het...ik had hem al zo veel eerder 100.000 keer belooft...maar ja ..beter laat dan nooit é. Deze laatste weken besfte ik pas dat ik enorm gezegend ben met een groot aantal lieve vrienden. De hulp die ik van iedereen gehad heb en nog heb was en is fantastisch.Varierend van een goed gesprek onder het genot van een glaasje wijn, een onverwachte logeerpartij,telefoongesprekken uit het verre oosten, een getracteerd uitje naar de ardennen,etentjes, bananendozen,het beschikbaar stellen van auto's en opslagruimte tot keihard werken met inpakken van dozen en verhuizen van inboedel.en tot slot de ruimte krijgen om mijn eigen ding te kunnen doen. Vrienden en fam. hoe kan ik jullie hiervoor ooit genoeg bedanken. Op het moment zit ik bij mijn broer in zwolle dit te typen en heb vanmorgen de deur in "Truzement"achter me dicht gegooid.Niet met weemoed zoals ik ergens verwacht had maar met een goed gevoel.Dit was een goed en mooi hoofdstuk dus op naar het volgende want het boek is nog lang niet uit. morgen nog wat laatste dingen regelen en dan eens kijken of ik mijn rugzak toch nog wel dicht ga krijgen.Echt groot zijn die dingen nu ook weer niet..hahaha...of heb ik nu toch te veel spul mee. Het zal wel aan die 10 kilo tampons liggen want dat kennen ze daar in nepal niet heb ik me laten vertellen. Zaterdag naar schiphol. Om 15:00u vliegen en een uur later landen in Londen, daar 5 uur wachten en dan op naar Muscat(Oman) waar ik 8 uur mag wachten tot mijn volgende vlucht. Van hieruit 3uur vliegen tot Kathmandu.Een kleine uitputtingslag maar het zal het vast allemaal waard zijn. De eerste drie weken is het een beetje rondkijken en evt. een 10daagse trekking maken. Daarna 3mnd werken voor cross-borders en dat houd in dat ik of engelse les ga geven op schooltjes of in kinderopvang tehuizen ga helpen.Ik ben enorm benieuwd en heb er ontzettend veel zin in.zo mijn eerste berichtje is hierbij geschreven. Ik probeer jullie zoveel als het kan op de hoogte te houden. Groetjes Mir

Actief sinds 26 Sept. 2006